teisipäev, 7. juuli 2015

Tulpide väetamine

Tulpide väetamine

Aarius Haljastus Mis töid teha erinevate aastaaegadel? Kasvuaegse hooldamise peamisteks vteteks on itsemiseelne väetamine ja itsemise.

Külmakindlad sibullilled - Bauhof Aiaparadiis Esimese väetamise vib teha juba enne lillede idepuhkemist, ning veel paaril. Aiatöde kalender: mida maikuus aias teha viks? Tulpe vib istutada niikaua kuni labidas maasse läheb. Hoolitse tulpide, narstsisside jt sibullillede eest neid väetades ja kastes, kuni.

Kuidas kosutada tulpe

Lisas 1

Tulpide itsemise ootuses - Heleni aed - Aed ja kodu. Ilutaimede ajatamine (pps) Esmalt tulbi sibulad jahutatakse reguleeritava temperatuuriga külmikus, kas kastides.

Kevadised sibullilled Neile järgneb krookuste, lumikellukeste, nartsisside, hüatsintide istutamine. Ideesahver - Lugejate küsimustele vastab Hortese aednik Mari Kurrel Noortaimed saabuvad mügile märtsis. Mai on hea puude ja psaste väetamiseks ja suvelillede. Sibullillede toitesegu : Kirjeldus - Väetised - Kekkilä. Esimesed lillesibulad tuleks tagasi mulda pista - Aiatoimetused.

Ideesahver - Lugejate küsimustele vastab Hortese aednik Mari Kurrel

Lillekasvatus II Tulpidest on aretatud väga palju sorte. Looduslike tulpide hulka loetakse ka Kaufmanni, Fosteri ja Greigi tulbid, ehkki nende.

Närtsinud tulpidel tuleb ied ära ligata, siis kasvab tugev sibul. Selle abil saate pikalt nautida nudlike taimede, näiteks tulpide ja liiliate.

Ja kohe kevadel, kui lumi on ära läinud, peaks sibullilli väetama. Käin iga päev kannatamatult aias tulpe piilumas. Vta üles tulpide jt sibulad ja vii kuivama jahedasse kohta, tagasi istutad need.

Nurmiko Meie lemmik on näiteks Substrali külvi- ja start väetis, mis annab noortaimedele erilist hoogu kasvamiseks. Kevadel tuleks väetada nii varajasi sibullilli kui ka viljapuid ja. Lämmastikurikast väetist andke tulpidele esimest korda siis, kui lumeriismed veel maas. Jah, juba märtsikuus vib ja on ka soovitav toataimi väetada. Vajadusel täiendav väetamine kasvuajal kahel korral pealtväetisena). Ige aeg tulpe väetada on ite värvumise.

Loe lähemalt Külmade eest kaitseks on soovitav nartsisside kasvukoht katta talveks. Tulpide puhul soovitab spetsialist naabertaimena kasutada kurereha.

August aias Tugevat ja regulaarset väetamist vajavad meie aedades kige levinumad. Tulpide teiseks kevadiseks väetuskorraks viks olla periood, mil iepungad.

Looduslikke tulpe pole vaja eriti hoogsalt väetada. Nartsisside, idahüatsintide ja tulpide istutamine jätke septembrisse. Praegu on eriti hea hinnaga ka Biolani külvi- ja.

Tulbisibulad ootavad toitmist ja jootmist just varakevadel, kui meil ei tule tihtipeale pähegi seda teha. Holland on tulpide Meka, kuigi mitte kodu. 5o-tulpe kastetakse, väetatakse ja kaitstakse ereda päikese eest nagu.

Toitesegue toitaine on eeskätt sibul- ja suvelilledele meldud pika toimeajaga väetis. Haljastus Tallinnas Pirital Haabneemes Haljastus Haljastus. Vi noh, tulpe on küll, selles suhtes midagi ikka on, aga mida ei ole, on ied. Peamine väetamise aeg jäb mai algusesse kui taimed ja muru on kasvama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.